Twitter

VIDEO. Heisa in NBA: terwijl team op parket wordt ingeblikt, zitten twee spelers doodleuk op gsm te tokkelen

Golden State heeft de play-offs in de NBA ingezet met een vlotte zege tegen de LA Clippers. Onder aanvoering van Stephen Curry (38 ptn, 15 rbs) won de titelverdediger gisteravond voor eigen publiek in het Californische Oakland met 121-104. De start van de play-offs zorgde wel meteen voor controverse: Kevin Durant werd uitgesloten, terwijl in een duel van Philadelphia twee spelers op de bank doodleuk aan het sms’en waren. 

De basketballers van Golden State Warriors zijn de play-offs begonnen met een overtuigende zege op Los Angeles Clippers. De regerend kampioen won in Oakland met 121-104. Stephen Curry was de topschutter bij de Warriors met 38 punten. Kevin Durant noteerde 23 punten, maar zorgde voor een smet op z’n eigen prestatie.

Durant en Patrick Beverley hadden het quasi een hele match met elkaar aan de stok. Beverley vond meermaals dat de ster van Golden State te makkelijk ging liggen en maakte dat veelvuldig kenbaar. Durant had er vlak voor het einde genoeg van en duwde Beverley tegen de scheidsrechterstafel. Beide heren mochten opkrassen. 

Morgenavond spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar in de Oracle Arena. Wie het eerst vier keer wint, stoot door.

Wie dacht dat het daarbij bleef in de eerste matchen van de play-offs, heeft het mis. Ook het duel tussen de Philadelphia 76ers en de Brooklyn Nets zorgde voor opschudding. Joel Embiid en Amir Johnson waren de boosdoeners. Terwijl hun team Philadelphia alle kleuren van de regenboog zag, zaten beide heren doodleuk op een gsm te tokkelen. De fans konden daar niet mee lachen en lieten meer dan één keer boegeroep weergalmen in de arena. 

Embiid was zich achteraf van geen kwaad bewust. “Het was mijn telefoon niet en ik dacht er niet bij na. Ik keek gewoon omdat Amir me had verteld dat zijn dochtertje ziek was en hij nieuws had.” Coach Brett Brown noemde het incident “onaanvaardbaar”. Philadelphia verloor uiteindelijk met 111-102. 

Nog in de eerste ronde van de Western Conference verloor Denver, dat de reguliere competitie als tweede (na Golden State) had beëindigd, met 96-101 van San Antonio. DeMar DeRozan liet met 18 punten en 12 rebounds de beste cijfers optekenen bij de Spurs. Gary Harris scoorde 20 punten voor de verliezende Nuggets, die dinsdagavond opnieuw mogen thuisspelen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • hedwig kindt

    Dat is niet erg smsen of kijken naar je smartphone op het werk is toegelaten

Lees meer