AP

VIDEO. New Orleans pakt ondanks 44 punten van Westbrook de scalp van Oklahoma City

New Orleans heeft in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) Oklahoma City een verrassende nederlaag toegediend. Ondanks maar liefst 44 punten van Russell Westbrook won New Orleans de partij met 131-122.

Westbrook, die zijn puntenrecord van dit seizoen verbrak, is nu clubtopscorer aller tijden van Oklahoma City. De 30-jarige Amerikaan heeft nu 18.247 punten op de teller, en steekt zo Gary Payton (18.207 ptn) voorbij. "Ik ben heel dankbaar en trots dat ik deze prestatie voor elkaar krijg", reageerde hij.

In het winnende kamp lieten vooral Julius Randle (33 ptn) en Jrue Holiday (32 ptn) zich opmerken. Oklahoma (37 zeges / 20 nederlagen) staat in het westen op de derde stek, New Orleans (26/33) op de dertiende.
Orlando rekende ruim af met Charlotte. Het won de partij vlot met 127-89. New York raapte tot slot de volle buit tegen Atlanta (91-106). 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer