LaMarcus Aldridge, auteur van 56 punten tegen Oklahoma City Thunder.
AP LaMarcus Aldridge, auteur van 56 punten tegen Oklahoma City Thunder.

VIDEO. Spurs verslaan Thunder na dubbele verlenging, Aldridge gooit 56 punten bij elkaar

De San Antonio Spurs moesten er diep voor gaan, maar na een dubbele verlenging wisten ze de winst te pakken tegen Oklahoma City Thunder. Onder aanvoering van LaMarcus Aldridge, die met 56 punten een loopbaanrecord bij elkaar gooide, wonnen de Spurs met 154-147. Het betekende voor coach Gregg Popovich zijn 1.222ste zege in de NBA, waarmee hij de derde plaats op de 'eeuwige' ranglijst nu alleen in handen heeft genomen. Alleen Don Nelson (1.335 zeges) en Lenny Wilkens (1.332) wonnen nog vaker dan de 69-jarige Popovich.

Na de reguliere speeltijd was de stand 130-130. In de eerste verlenging scoorden beide teams elf punten. In de tweede verlenging maakte vooral Aldridge het verschil. Russell Westbrook blonk bij Oklahoma City Thunder uit met een 'triple double' (24 punten, 13 rebounds en 24 assists).

LA Lakers wacht ondertussen nog steeds op de rentree van LeBron James. De superster staat al sinds tweede kerstdag aan de kant met een liesblessure. James mag voorzichtig weer trainen, maar hij moet de komende drie wedstrijden zeker nog overslaan.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer