Kos

Zo vader, zo zoon... Ex-basketter en vader van driepunterkoning Stephen Curry kan het nog steeds

Dell Curry is nu vooral gekend als de vader van Stephen Curry en Seth Curry, maar de 52-jarige had ook een indrukwekkend carrière in de NBA voor hij in 2002 op pensioen ging.

Vader Curry was op bezoek bij zoon Stephen deze week, toen zijn vroegere ploeg, Charlotte Hornets, het opnam tegen zijn zoon. In Oakland, de thuisbasis van de Golden State Warriors, hadden vader en zoon voor de wedstrijd nog wat plezier met elkaar.

Curry Junior wierp een bal naar Senior toen die aan de kant stond te babbelen. Zijn natuurlijke basketinstincten kwamen onmiddellijk bovendrijven. Hij dribbelde richting de korf, nam zijn schot ver voor de driepuntlijn en scoorde een prachtig punt. Het beste van al? Hij deed het met sprekend gemak en in een kostuum.

Hij kreeg van de toeschouwers luid applaus en haalde zijn schouders op. "Wat had ik anders moeten doen?" vroeg hij, alsof het zo gemakkelijk was.

Stephen Curry gebruikte het als inspiratie. Hij ging winnen met 126-111, tekende voor 39 punten, waarvan 11 (!) driepunters.

Lees meer