4
AFP

Net niet voor Nina Derwael: één dag na WK-goud eindigt onze landgenote verrassend vierde op de balk

Eén dag na haar gloriemoment op de brug met ongelijke leggers is Nina Derwael er net niet in geslaagd om ook op de balk een WK-medaille in de wacht te slepen. Onze landgenote eindigde op een verrassende vierde plaats. De Chinese Tingting behaalde het goud, Simone Biles werd derde.

De 18-jarige Truiense, vice-Europees kampioene in het onderdeel, kreeg voor haar oefening 13.466 punten. Daarmee scoorde ze iets minder goed dan tijdens de kwalificaties, toen ze met 13.766 punten als zesde doorstootte naar de medaillestrijd.

Het goud in de finale was met 14.533 punten dus voor de Chinese Liu Tingting. Zij haalde het voor de 16-jarige Canadese Anne-Marie Padurariu (14.100 punten) en de Amerikaanse Simone Biles (13.600 punten).

De Nederlandse olympisch en Europees kampioene Sanne Wevers moest na een mindere prestatie (12.666 punten) tevreden zijn met de zevende plaats. Ook andere gymnastes gingen meermaals in de fout.

4
AFP
4
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
4
AP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer