3
EPA

Bouw van olympisch stadion in Tokio is afgerond

Acht maanden voor de start van de Spelen is de bouw van het nieuwe olympische stadion in Tokio afgerond. Aan het nieuwe stadion, waarin 60.000 zitjes zijn voorzien, is drie jaar gewerkt. De totale kostprijs bedraag 157 miljard yen (1,3 miljard euro). Architect Kengo Kuma vond zijn inspiratie in traditionele technieken en gebruikte veel hout. Om de verwachte enorme hitte buiten te houden, zijn onder meer 185 grote ventilatoren geïnstalleerd. In Tokio kan het tijdens de zomer tot 40 graden warm worden.

Het stadion zal tijdens de Spelen worden gebruikt voor de openings- en sluitingsceremonie, voor atletiekwedstrijden en enkele voetbalmatchen.

3
AFP
3
AP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jeffrey Deekers

    Neem daar eens een voorbeeld aan, 8 maanden op voorhand ipv het hele beschamelijke process hier met ons eurostadion. Overlast? Ze kunnen het daar bouwen midden in een stad met 4 keer meer inwoners dan heel ons land bijeen...

Lees meer