BELGA

Mathieu van der Poel bergt olympische droom op

De droom van Mathieu van der Poel om komende zomer deel te nemen aan de mountainbikeproef op de Olympische Spelen in Rio, spatte vanmiddag definitief uit elkaar. De tweede Wereldbekermanche in het Duitse Albstadt leverde de Nederlander een 34ste plaats op, ver weg van de vereiste top twaalf om in aanmerking te komen voor een selectie.

"Ik voelde me nochtans redelijk goed, maar startplaats 99 was niet bepaald in mijn voordeel", aldus Van der Poel op de website van zijn team Beobank-Corendon. "We kregen een parcours waarop het moeilijk was plaatsen goed te maken en voor mij knepen ze uiteraard niet in hun remmen. De 34ste plaats was gewoon het hoogst haalbare. Ik heb nu alleen de manche in het Franse La Bresse nog om de kwalificatienorm te halen, maar ben realistisch genoeg om te beseffen dat een top zes onmogelijk wordt."

Iets wat mathematisch nog kan, maar dus niet realistisch is. "Rio is inderdaad niet meer haalbaar. Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar zo moeilijk? Ik probeerde en verloor. Spijt heb ik niet. Het was een aangename kennismaking met een zwaar onderschatte discipline van de wielersport. Een ervaring die ik meeneem voor de toekomst, want ik geef het mountainbiken niet op. De inspanningen die ik leverde, zijn zeker niet verloren en kwamen mij goed van pas in de voorbereiding op de crosswinter."

Lees meer