rv

Niels Van Zandweghe en Tim Brys mogen naar Spelen na winst in B-finale lichte dubbeltwee

Niels Van Zandweghe en Tim Brys hebben op het WK roeien in het Oostenrijkse Linz de B-finale gewonnen bij de lichte dubbeltwee. Daardoor is het Belgische duo zeker van een olympisch ticket. De eerste zeven boten op dit WK zijn immers geplaatst voor de Spelen van Tokio 2020.

De druk op de schouders van Van Zandweghe en Brys, goed voor brons op het WK 2018, was groot. Alleen de winnaar van de race voor de zevende tot en met twaalfde plaats kreeg nog een olympisch ticket toegestopt.

Het Belgische duo controleerde het wedstrijdverloop en maakte het in de slotmeters deskundig af. Van Zandweghe en Brys versloegen de Australiërs Parry/Chambers met een volle bootlengte.

Van Zandweghe en Brys wonnen in 2016 de kwalificatieregatta voor de Olympische Spelen, maar omdat België maar één boot mocht afvaardigen waren ze er uiteindelijk niet bij in Rio. De (intussen gestopte) skiffeur Hannes Obreno kreeg het Belgisch ticket en werd vierde.

Uitslag mannen lichtgewicht:

Dubbeltwee: B-finale (7de tot en met 12de plaats):

1. Brys - Van Zandweghe (Bel) 6:30.74

2. Parry - Chambers (Aus) 6:32.98

3. Keane - Lattimer (Can) 6:33.19

4. Simanek - Vrastil (Tsj) 6:37.82

5. Dunham - Somerville (NZe) 6:38.89

6. Sun - Fan (Chn) 6:41.28

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer