4 Nina Derwael
PN Nina Derwael

Nina Derwael begrijpt uitstel Spelen, maar is wel ontgoocheld: “We zullen een mentale klik moeten maken”

Nina Derwael moet haar gouden droom nog een jaartje opbergen. De 19-jarige turnster had de Spelen met stip aangeduid in haar agenda, maar zal nu nog wat langer geduld moeten oefenen. “Ik zag het aankomen en kan de beslissing best begrijpen.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik ben wel ontgoocheld”, vertelt Derwael in een videogesprek. “Je zag het wel aankomen, maar het was toch nog altijd wat schrikken. Maar het valt wel te begrijpen gezien de hele situatie. Maar het is wel iets dat wat tijd nodig zal hebben om dit te verwerken. We zullen een mentale klik moeten maken.” 

Derwael rijfde de voorbije jaren de wereld- en Europese titels aaneen op de brug met ongelijke leggers. Deze zomer was ze in Tokio misschien wel onze grootste kanshebber op een gouden medaille. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. “Het plan is nu om gewoon te blijven trainen zoals de voorbije maanden. Er komt nu inderdaad tijd vrij om links en rechts wat elementen bij te stellen, maar we houden vast aan onze koers. Hopelijk is de crisis snel verleden tijd en kunnen we spoedig opnieuw wedstrijden turnen.”

De vraag van één miljoen: wat verandert het uitstel aan de kansen van Derwael? De concurrentie krijgt namelijk nog een extra jaar om de kloof te dichten. “Daar maak ik me niet al te veel zorgen over. Het uitstel geldt voor iedereen. Ook ik kan de komende maanden dus nog stappen vooruit zetten. Ik denk dat het vooral belangrijk is om fit te blijven en de focus te behouden, ook al vinden de Spelen pas een jaar later plaats.”

4 Het uitstel zal geen probleem vormen meent trainer Majorie Heuls.
Photo News Het uitstel zal geen probleem vormen meent trainer Majorie Heuls.

Ook volgens coach Marjorie Heuls is de verschuiving van de Spelen geen ramp. “Nina krijgt nu bijkomende tijd om alles te finetunen, al is dat natuurlijk ook zo voor de concurrentie. Maar ik heb er vertrouwen in dat het uitstel geen probleem zal vormen. Wel hoop ik dat er snel duidelijkheid komt over wanneer de Spelen zullen plaatsvinden in 2021. Dan kunnen we haar kalender richting Tokio vastleggen. Nu is dat nog koffiedik kijken”, besloot Heuls, van wie het contract tot na de voorziene datum van de Spelen deze zomer liep. “Maar ik voorspel daarrond geen problemen”, klinkt het bij de Française.

4
Photo News
4 Nina Derwael mikte in Tokio op een gouden medaille.
EPA Nina Derwael mikte in Tokio op een gouden medaille.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer