PHOTO_NEWS

Ook Carpréaux moet geblesseerd afhaken bij Belgian Cats

Marjorie Capréaux (Castors Braine) moet omwille van een voetblessure afhaken voor de kwalificatiecampagne van de Belgian Cats (8-25 juni) voor het EK vrouwenbasket van 2015 in Roemenië en Hongarije.

De 26-jarige spelverdeelster (1m65) van Castors Braine, die onlangs nog de dubbel titel-beker pakte, ligt zo'n zes weken in de lappenmand met een gebroken teen. Ze liep de blessure op in de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs tegen Namen en speelde tijdens de tweede wedstrijd met een infiltratie. In de selectie van coach Daniel Goethals wordt ze vervangen door haar ploeggenote Emmanuella Mayombo (1m73).

"Dit is jammer, zeker na het seizoen dat zij gespeeld heeft", aldus Goethals, die eerder ook al Romina Ciappina met een knieblessure zal afhaken.

Emmanuella Mayombo vervoegt de Belgische selectie vrijdag, net als Kim Mestdagh (Castors Braine), Laurence Van Malderen (Namen) en Noémie Mayombo (Novosibirsk). Zij hadden enkele dagen rust gekregen omdat hun seizoen later eindigde.

In groep B van de tweede kwalificatieronde neemt België het van 8 tot 25 juni op tegen Litouwen, Groot-Brittannië en Macedonië. Op 8 juni trappen de Belgian Cats in en tegen Groot-Brittannië hun kwalificatietoernooi af. De thuismatchen vinden plaats in Deurne op 11 juni (tegen Litouwen), 15 juni (Macedonië) en 18 juni (Groot-Brittannië). De groepwinnaars en de beste vijf nummers twee plaatsen zich voor de eindronde.

Lees meer