8
AP

Exclusief voor abonnees

Ook ná The Last Dance blijft Michael Jordan records aan elkaar rijgen: in één jaar meer verdiend dan in zijn hele carrière

Een half miljoen euro. Dat is het waanzinnige bedrag dat één fan bij een veiling over had voor een origineel paar Nike Air Jordans 1 uit 1985. Een record, met dank aan de razendpopulaire docu­serie op Netflix over het fenomeen Michael Jordan – nu 57. Maar hoe is het de onevenaarbare vedette van de Chicago Bulls vergaan na zijn Last Dance en zijn zes NBA-titels?

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wie zich afvraagt welk drankje er constant naast Michael Jordan staat tijdens de docuserie: het is tequila. ‘Cincoro extra anejo’ om precies te zijn, aan 1.600 dollar per fles (omgerekend zo’n 1472 euro nu 1 dollar gelijkstaat aan 0,92 euro). Al zijn er goedkopere varianten van 70 dollar beschikbaar. Wie er eentje koopt, draagt een minuscuul steentje bij aan het fortuin van MJ, die in september 2019 samen met vier andere eigenaars van NBA-teams het merk lanceerde. Voor Jordan was de investering een habbekrats. In zijn wereld draait het om miljoenen. Hij was al multimiljonair, toen hij nog speelde, op zijn 57ste is hij multimiljardair. Forbes schat zijn fortuin op 2,1 miljard dollar (1,92 miljard euro). Geen enkele (ex-)atleet komt in zijn buurt. Golfer Tiger Woods, tweede sporter op de ranking, moet zich troosten met 800 miljoen dollar. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer