Raymond van Barneveld op archiefbeeld.
EPA Raymond van Barneveld op archiefbeeld.

Raymond van Barneveld gooit in 2019 laatste darts

Raymond van Barneveld stopt over ruim een jaar als profdarter. De 51-jarige Nederlander meldt dat in een gesprek op de website van dartbond PDC. "Barney" wil nog meedoen aan twee WK's, dit jaar en eind 2019. Daarna houdt hij het voor gezien.

"Komend jaar wordt mijn 35e jaar als darter op het hoogste niveau en het wordt mijn laatste jaar. Ik merk aan mezelf dat ik het niet meer kan bijbenen. Ik voel me niet meer 100 procent fit en in mijn privéleven is veel gebeurd. Ik kan dit niet meer elke week opbrengen en mis de echte motivatie", legt Van Barneveld uit. "Ik ben een winnaar, maar momenteel win ik geen toernooien meer. Het zou geweldig zijn als ik een van de komende grote toernooien toch nog op mijn naam schrijf.”

Van Barneveld is vijfvoudig wereldkampioen. De Hagenaar won vier WK-titels bij de British Darts Organisation BDO (1998, 1999, 2003 en 2005) en, na zijn overstap, één bij de Professional Darts Corporation PDC (2007). De voormalige postbode vocht heel wat duels uit met recordwereldkampioen Phil "The Power" Taylor, die begin dit jaar stopte.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer