2
Foto Maxime Petit.

Red Dragons met veel ambitie bij eerste deelname World League

België neemt voor het eerst aan de World League volleybal voor mannenteams deel, maar doet dat wel met veel ambitie. "Ik ben ervan overtuigd dat we de eindfase in Firenze kunnen halen", verklaarde bondsvoorzitter Willy Bruninx vandaag op een persconferentie in Luik.

"Ik heb me in het verleden al vaker heel optimistisch getoond en meer dan eens wordt er dan meewarig geglimlacht, maar op het einde heb ik wel dikwijls gelijk, aldus Bruninx.

Bondscoach Dominique Baeyens is wat voorzichtiger. "Als we echt in topvorm zijn, kunnen we om het even wie verslaan. Maar dan moeten we wel echt ons allerbeste niveau halen."

"We hoeven van niemand bang te zijn", stelde Red Dragon Kevin Klinkenberg (Tours). "Dat hebben onze recente wedstrijden ons wel geleerd. We kunnen met veel vertrouwen uitkijken naar de confrontatie met de wereldtop."

In de World League neemt België, 37e op de wereldranglijst, het in groep C van de tweede divisie van 23 mei tot 5 juli op tegen Canada (11e), Australië (14e) en Finland (30e). Elk land wordt vier keer partij gegeven, twee keer thuis en twee keer op verplaatsing. De drie groepswinnaars spelen de Final 4 met gastland Australië. Als Australië groepswinnaar is, gaat ook de beste tweede door. De winnaar van de Final 4 van tweede divisie plaatst zich voor de Final 6 van de World League, die van 16 tot 20 juli in het Italiaanse Firenze plaatsvindt.

Bondscoach Dominique Baeyens maakte een selectie van veertien spelers bekend voor de eerste wedstrijden van België in de World League volleybal, komend weekend tegen Australië. Vrijdag wordt er in Kortrijk gespeeld, zondag in Luik.

Uit de kern van 16 verdwenen Yves Kruyner (Puurs) en Francois Leclat (Maaseik), die wel beschikbaar blijven om eventuele blessures bij één van de andere spelers op te vangen.

De kern van 14 bestaat uit spelverdelers Frank Depestele (Beauvais) en Matthias Valkiers (Maaseik), libero's Bert Derkoningen (Maaseik) en Stijn Dejonckheere (Roeselare), opposites Hendrik Tuerlinckx (Roeselare), Bram Van den Dries (Beauvais) en Gert Van Walle (Citta di Castello), middenmannen Pieter Coolman (Roeselare), Simon Vandevoorde (Jestrzewski) en Pieter Verhees (Latina) en receptie-hoek-spelers Seppe Baetens (Antwerpen), Sam Deroo (Modena), Kevin Klinkenberg (Tours) en Matthijs Verhanneman (Roeselare).

2
BELGA

Programma:
23/05: België - Australië 20u00 in Kortrijk
25/05: België - Australië 16u00 in Luik
06/06: België - Canada 20u00 in Luik
08/06: België - Canada 16u00 in Antwerpen
13/06: Canada - België in Vancouver
14/06: Canada - België in Vancouver
20/06: België - Finland 20u00 in Antwerpen
22/06: België - Finland 16u00 in Kortrijk
27/06: Australië - België in Adelaide
28/06: Australië - België in Adelaide
04/07: Finland - België in Tampere
05/07: Finland - België in Tampere

Lees meer