Belgian Cat Ciappina is nog niet hersteld van een knieblessure en mist de EK-kwalificatie.
PHOTO_NEWS Belgian Cat Ciappina is nog niet hersteld van een knieblessure en mist de EK-kwalificatie.

Romina Ciappina past voor EK-kwalificatie Belgian Cats

Romina Ciappina zal de Belgische nationale vrouwenbasketploeg niet bijstaan in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2015 in Roemenië en Hongarije. Ze raakt niet tijdig hersteld van een knieblessure die ze opliep bij haar Spaanse club Bizkaia.

"We verwachten dat Ciappina midden juni opnieuw fit zal zijn", verduidelijkt bondscoach Daniel Goethals. "Dat is jammer genoeg iets te laat en met het aankomende seizoen in het achterhoofd, willen we ook geen onnodige risico's nemen."

Op het eerste kwalificatietoernooi voor het EK, dat vorige zomer plaatsvond in het Finse Helsinki, was de 26-jarige Ciappina goed voor gemiddeld 8 punten en 3 rebounds per wedstrijd.

In groep B van de tweede kwalificatieronde neemt België het van 8 tot 25 juni op tegen Litouwen, Groot-Brittannië en Macedonië.

Op 8 juni trappen de Belgian Cats in en tegen Groot-Brittannië hun kwalificatietoernooi af. De thuismatchen vinden plaats in Deurne op 11 juni (tegen Lithouwen), 15 juni (tegen Macedonië) en 18 juni (tegen Groot-Brittannië).

De Belgian Cats zijn gisteren begonnen aan hun voorbereiding.

Lees meer