Rondje pesten duurt voort: nu moet Delfine Persoon ook nog inspanningsastma bewijzen

Wat zal Delfine Persoon opgelucht zijn als ze vanavond eindelijk de ring in kan in Madison Square Garden want het getreiter houdt maar niet op. Na de gedwongen hotelverhuis en de nieuwe bloedtest moet de WBC-wereldkampioene nu ook nog bewijzen dat ze last heeft van inspanningsastma.

Over één zaak moet Delfine Persoon zich al geen zorgen meer maken: het gewicht is in orde. Op de weging vrijdag bleef ze netjes onder de 61,235 kilo. Kan ze zich eindelijk helemaal focussen op haar titelgevecht van vandaag, zou je denken. Fout gedacht want één dag nadat ze plots in zeven haasten een nieuwe bloedtest voor hepatitis moest laten afnemen in een ziekenhuis, trok de dokter vandaag de documenten in twijfel die haar inspanningsastma bewijzen. De West-Vlaamse heeft daar al lang last van en gebruikt een puffer om die onder controle te houden. Het product staat overigens bij beperkt gebruik niet op de dopinglijst en Persoon heeft niet eens een medisch voorschrift voor nodig.

Maar net als gisteren - Persoon is in België al uitvoerig getest op hepatitis B en is er immuun voor - had de arts van de bokscommissie geen oren naar haar argumenten. Ofwel moet ze nog naar de pneumoloog om zich te laten testen, ofwel moet ze vanuit België een getuigschrift laten opsturen en die dan door een beëdigde vertaler naar het Engels laten vertalen. “Volstrekt overbodig,” zegt de Belgische dokter Maarten Meirhaeghe. “Delfine is helemaal in orde volgens de regels van het Wada (Wereldantidopingagentschap), maar blijkbaar hebben ze hier hun eigen regels, die totaal niet transparant zijn. En voor Katie Taylor zijn ze lang niet nauwgezet als voor Delfine - zij moet geen nieuwe testen afleggen. Ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat de medische commissie onder één hoedje speelt met de organisatie - zonder over een complot te spreken, he.”

Beelden van de weging in Madison Square Garden:

162 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Edmond Dillien

    Ergens kan ik er inkomen dat de mensen hier vinden dat ze eigenlijk al voor een deel verloren heeft, de Amerikaanse manier van doen en de intimidatie die Delphine daar nu meemaakt is pure pesterij, om de gemoedsrust van haar te onderbreken en haar routine te verstoren, maar ik denk dat ze juist het tegenovergestelde gaan krijgen Delfine op topniveau en klaar om er tegenaan te gaan, ik hoop op het "tikkeltje geluk" want dat heb je altijd nodig in deze sport en op winst voor haar.

  • Ronny Severeyns

    Zoals de lafheid van de Amerikaanse staat, zo is de lefheid van haar burgers. Valsspelers, bullebakken, en imperialistische smeerlappen. Trump kan beter een muur bouwen rond dat hele kloteland, zo heeft de rest van de wereld geen last meer van hun gemoei overal. Zij de grote muil, maar wij altijd de gevolgen...

Lees meer