2
BELGAIMAGE

Sam Van Rossom wint tweede EuroCup met Valencia

Sam Van Rossom heeft voor de tweede keer in zijn carrière de EuroCup basket gewonnen. In de derde en beslissende wedstrijd van de finale haalden Valencia het met 89-63 (46-33) van Alba Berlijn. Van Rossom speelde achttien minuten, maar kwam daarin niet tot scoren. Hij liet wel vier assists en een rebound noteren.

Valencia had eerder de eerste partij gewonnen. Toen toonden de Spanjaarden zich met 89-75 de beste. Maar in de tweede wedstrijd haalde Alba het na verlengingen met 95-92. Voor de 32-jarige Van Rossom was het al de derde EuroCup-finale met Valencia. In 2014 werd daarin gewonnen van Kazan, in 2017 verloren van Malaga. Zijn team Valencia pakte na 2003, 2010 en 2014 de vierde eindwinst.

2
BELGAIMAGE

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer