Sebbe de Buck, hier op een archiefbeeld.
REUTERS Sebbe de Buck, hier op een archiefbeeld.

Sebbe De Buck wordt achtste in Park City in slopestyle na afgelaste finale

Sebbe De Buck heeft op het WK snowboarden in het Amerikaanse Park City de slopestylecompetitie beëindigd als achtste. De Buck behaalde een score 82.50 in de kwalificaties. Die score werd door de jury uiteindelijk als einduitslag vastgelegd nadat de gehele finale afgelast moest worden door stormweer. Seppe Smits (66.50), die de finale niet haalde in de Verenigde Staten, strandde op de twaalfde plaats.

Het goud was voor de negentienjarige Amerikaan Chris Corming (93.25). Hij haalde het nipt voor de Canadees Mark McMorris (93.00) en de Amerikaan Judd Hennkes (90.50). De Amerikaanse olympisch kampioen Redmond Gerard (72.50) werd pas elfde.

Bij de vrouwen was het goud voor de zeventienjarige Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski-Synott (91.75), voor de Noorse Silje Norendal (88.75) en de Amerikaanse olympisch kampioene Jamie Anderson (87.25). Loranne Smans werd 23e.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer