3
Photo News

Sensatie op WK snooker: eerste amateurspeler ooit in Crucible Theatre knikkert O’Sullivan uit toernooi

Sensatie op het WK snooker. Vijfvoudig wereldkampioen en nummer één Ronnie O’Sullivan (43) is in de eerste ronde uitgeschakeld door de eerste amateurspeler ooit in het Crucible Theatre. De twintig jaar jongere James Cahill haalde het met 8-10.  

Gisteravond al werd duidelijk dat The Rocket voor een lastige opdracht stond. Cahill was niet onder de indruk van de omstandigheden en leidde halverwege de eerste ronde met 4-5. Vandaag moest O’Sullivan dus vol aan de bak, maar het ging van kwaad naar erger. De publiekslieveling gaf een lusteloze indruk en stond prompt 5-8 in het krijt en zo twee frames verwijderd van een vroege uitschakeling. 

De onbevangenheid van Cahill maakte nadien plaats voor nervositeit waardoor de 23-jarige man uit Blackpool plots de makkelijkste pots liet liggen. O’Sullivan profiteerde, kwam terug tot 8-8, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. 8-10. Een stunt vanjewelste. Cahill neemt het in de achtste finales op tegen Stephen Maguire.

O’Sullivan: “Voel me al een paar weken niet lekker”

“Ik kon aan het einde van de partij nog amper op mijn benen staan”, bekende Cahill na zijn historische zege. “Ik voelde echter dat Ronnie onder druk stond. Hij wilde absoluut niet van mij verliezen. Maar ik weet dat ik van iedereen kan winnen op een goede dag. En dat heb ik deze partij laten zien.”

O’Sullivan klaagde dan weer over vermoeidheid. “Ik voel me al een paar weken niet lekker”, verzuchtte hij na zijn optreden. “Al mijn ledematen voelden zwaar aan. Op een WK moet je juist fysiek en mentaal goed zijn en dat ben ik nu niet. Ik had dus ook geen hoge verwachtingen van mezelf. Niettemin hoopte ik deze partij goed door te komen en verder te herstellen en te groeien in het toernooi. Cahill speelde echter briljant. Hij wist zijn hoofd er goed bij te houden.”

3 James Cahill.
Photo News James Cahill.
3
Photo News

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steve De Jonghe

    Ronnie had geen zin. Het is een genie met allures en dat moet je als suppo er soms bijnemen ,maar chapeau dat hij zoveel lof had over zijn tegenstander.Voor mij maakt het hem the REAL champion!!

  • De Korte Johan

    Hans Rauwoens, kan je voorstellen wat Hendry aan titels zou bijéén gespeeld hebben met het aantal tornooien van nu.Hendry is nog altijd de beste het is hij die het moderne snooker heeft voort gebracht.En volgens Ronny kan alleen de top 16 snookeren , welnu dan.

Lees meer