Shori Hamada (de tweede van links) greep vorig jaar het goud op het WK judo.
EPA Shori Hamada (de tweede van links) greep vorig jaar het goud op het WK judo.

Sophie Berger raakt op WK judo niet voorbij titelverdedigster Hamada

Sophie Berger (-78 kg) is op het wereldkampioenschap judo in Tokio uitgeschakeld in de derde ronde. Ze verloor van de uittredende Japanse wereldkampioene Shori Hamada. 

Berger (IJF 74) mag met opgeheven hoofd het WK in Tokio verlaten. Zij toonde progressie en die liet haar toe in ronde twee de Russische regerend Europees kampioene Aleksandra Babintseva (IJF 17) uit te schakelen. Samen met coach Cédric Taeymans had zij een perfect tactisch plannetje bedacht om de aanvallen van de Russin te counteren en tegelijkertijd het juiste moment af te wachten om zelf aan te vallen. Dat moment kwam er pas na anderhalve minuut in de Golden Score maar leverde wel een loepzuivere ippon op.

In de achste finales moest ze het dan opnemen tegen Shori Hamada (IJF 3). Één aanval van de uittredende wereldkampioene volstond voor de winnende ippon. Berger was de laatste Belg die in actie kwam in Tokio. Ons land verlaat het toernooi met een medaille, zilver van Matthias Casse (-81 kg).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer