10
Joel Hoylaerts / Photonews

Exclusief voor abonnees

Stefan Everts kroop door oog van de naald en wacht lange revalidatie: “25% malaria in je bloed. Ik ben de eerste die dat overleeft”

Stefan Everts is weer onder de levenden, al scheelde het niet veel. De 46-jarige Limburger vult nu zijn dagen met revalideren, in de stille hoop dat hij weer helemaal de oude wordt na een bijna fatale malaria-aanval. Het is afzien voor de ex-motorcrosser die tussen 1991 en 2006 tien wereldtitels won. “En dat allemaal door die verrekte mug. Maar míj kreeg ze niet klein.”

Wat als? Daar wil Stefan Everts niet meer over nadenken. Wat als hij niet had toegezegd om in Congo te racen voor een goed doel? (“Ik ben een avonturier, ik zag dat als een uitdaging. Ik kan mezelf nu wel voor de kop slaan.”) Wat als hij pilletjes had ingenomen tegen malaria? (“Mijn contactpersoon deed dat ook niet. Ik ben daar te licht overgegaan – dat overkomt me nooit meer.”) Wat als hij die dekselse muggensteek had opgemerkt? (“Ik heb echt geen idee wanneer dat beest me stak. Ik heb me altijd goed ingesmeerd.”) Wat als hij de eerste symptomen sneller had herkend? (“Twee weken na mijn terugkeer kreeg ik ineens koorts en rillingen – griep, dacht ik. Ik heb drie T-shirts vol gezweet.”) 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
05dagen08uren46minuten53seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcus Camps

    Niks sterk of sportman ... niet klein te krijgen ... euh ... Eerder een zwakke weerstand ... Duizenden mensen worden besmet zonder dat dit zo'n proporties aanneemt.

  • Christiaan Goethals

    Everts had gewoon voor en tijdens zijn periode in een tropisch land malaria pillen moet nemen, ik doe dat altijd en Stefan had dit niet gedaan, dus..............;

Lees meer