BELGA

Sven Nys: "Vandaag heb ik een grens verlegd. Volledig uitgeput, krampen, misselijk en vooral superblij dat ik dit weer mocht doen"

Zijn actieve veldritcarrière mag dan wel 'passé composé zijn, Sven Nys is nog altijd te vinden voor een stunt hier of daar. De intussen 40-jarige 'Kannibaal van Baal' vertoeft momenteel in Zuid-Afrika, waar hij samen met zijn boezemvriend Sven Vanthourenhout deelneemt aan de haast legendarische Cape Epic. En die dwingt het duo tot het uiterste...

De beproevende mountainbikewedstrijd die acht dagen duurt, vergt heel wat van een mens en daar kan karakterkop Nys op zijn stilaan ouwe dag over meespreken. Vandaag stond namelijk de eerste etappe in lijn op het programma, goed voor 101 kilometer ploeteren met start en aankomst aan Hermanus High School.

Na het overwinnen van 2.300 meter klimwerk en (uiterlijk) een kleine 10 uur op de fiets volgden volgende tweets van Nys: "Vandaag heb ik een grens verlegd Volledig uitgeput, krampen, misselijk en vooral superblij dat ik dit weer heb mogen doen." Waarna de tweevoudige wereldkampioen veldrijden ook nog een veelzeggende foto postte van zijn geteisterde benen en die van maatje Sven.

Resultaat van geen tel
Nys en Vanthourenhout legden in de eerste etappe beslag op plaats 113. Ze finishten op bijna twee uur van de verrassende winnaars Manuel Fumic en Henrique Avancini, die ook gisteren de proloog naar hun hand zetten. De twee crossvrienden mikken, zoals al eerder aangeven, niet op een concreet resultaat in de Cape Epic. Wat centraal staat, is het avontuur en het samen beleven van een unieke ervaring.

Morgen moet het sportieve duo opnieuw stevig aan de bak want dan wacht een 102 kilometer lange rit van Hermanus High School naar Elandskloof. Die is opnieuw goed voor een stevige portie hoogtemeters en ook de hoge temperaturen zullen de komende dagen voor extra belasting zorgen.

6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Remi Mnnb

    terwijl kristof allegaert 1090km aflegt op 48u in de indipac race krijgt nys een massage.

  • Marlies Schoefs

    The best