Lara van Ruijven.
REUTERS Lara van Ruijven.

Toestand shorttrackster Van Ruijven (27) nog steeds kritiek, familie noemt toewijding ziekenhuispersoneel “bewonderenswaardig”

De toestand van de Nederlandse shorttrackster Lara van Ruijven (27), die ernstig ziek in een Frans ziekenhuis in Perpignan ligt, blijft kritiek. Dat laat schaatsbond KNSB weten. Er heeft zich de afgelopen dagen in het ziektebeeld geen verandering voorgedaan. Van Ruijven ligt nog steeds op de intensive care, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden.

Woensdag kwam het bericht dat de toestand van Van Ruijven verslechterd was. Shorttrack-bondscoach Jeroen Otter vertelde dat de wereldkampioene op de 500 meter van 2019 vecht voor haar leven. Aan die situatie is niets veranderd. Ze ligt nog altijd kritiek op intensive care, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden. 

De staf van de Nederlandse shorttrackselectie én Van Ruijvens familie zijn zeer te spreken over de betrokkenheid en toewijding waarmee artsen en verplegend personeel haar verzorgen. Zij noemen die “bewonderenswaardig".

Van Ruijven verbleef met de nationale shorttrackselectie in Font Romeu. Eind vorige week werd ze met gezondheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis in Perpignan. Een auto-immuunreactie leidde tot ernstige complicaties, waaronder inwendige bloedingen. Begin deze week moest Van Ruijven twee keer worden geopereerd. 

Lees ook: 

Medische toestand van Nederlandse shorttrackster Lara van Ruijven (27) is verslechterd: “Ze vecht voor haar leven”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer