3 Tom Boonen, hier op een archiefbeeld.
Instagram Tom Boonen, hier op een archiefbeeld.

Tom Boonen wint 24 uur van Dubai én uit de kluiten gewassen trofee: “Hoe krijg ik die thuis?”

Overwinning voor Tom Boonen dit weekend. Niet op de fiets, wel in de racewagen. De Antwerpenaar, die in een Audi RS3 LMS reed, won immers de toerismeklasse van de 24 uur van Dubai. Dat is de eerste manche van het seizoen in de 24u GT Series. Boonen won samen met zijn teamgenoten Perrin/Radermecker/Magnus/Taskinen (Fra/Bel/Bel/Can). De race werd stevig ingekort door de hevige regenval.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vorig jaar liep het nog mis voor Boonen in Dubai. Hij leek toen op weg naar de zege, tot hij abrupt een einde zag komen aan zijn race. Boonens wagen vatte vuur, wat tot een hachelijke situatie leidde. Maar ‘Tornado Tom’ heeft zijn revanche dus beet. Het leverde Boonen een uit de kluiten gewassen trofee op, zo toonde hij op Instagram. “Hoe krijg ik die thuis?”, grapte hij.

3 Boonen hield een gigantische trofee over aan zijn zege.
Instagram Boonen hield een gigantische trofee over aan zijn zege.

Vorig jaar liep het nog mis voor Boonen in Dubai:

3 Vorig jaar: bange momenten voor Tom Boonen, die zijn brandende Audi met deur open naar pitstraat moest rijden in Dubai.
Instagram Vorig jaar: bange momenten voor Tom Boonen, die zijn brandende Audi met deur open naar pitstraat moest rijden in Dubai.

Lees meer