Toma Nikiforov
BELGA Toma Nikiforov

Toma Nikiforov is alleen tevreden met goud op WK

Vanaf komende maandag strijden de judoka's op het WK in de Kazachse hoofdstad Astana voor de medailles. In de categorie tot 100 kilogram komt Toma Nikiforov (IJF 12) met veel ambitie aan de start. "Ik ga voor de gouden medaille", zei de Brusselaar vandaag.

De 22-jarige Nikiforov, die een beetje last heeft aan de heup, neemt voor de tweede keer deel aan een WK. "Ik kom nu beter aan de start in vergelijking met vorig jaar. Op het EK veroverde ik het brons, maar nu is alleen goud goed genoeg", liet hij optekenen. "Ik heb iedereen in deze categorie al eens verslagen, ook de regerende wereldkampioen (Lukas Krpalek). De details zullen het verschil maken en ik zal op de verrassing proberen te spelen. Iedereen is hier op zoek naar punten voor de Olympische Spelen in Rio van volgend jaar."

Met brons op de Europese Spelen en op de World Judo Masters liet de Brusselse judoka van zich spreken. "Ik ben momenteel een voorbeeld voor de jongeren. Daar komt meer druk bij kijken. Het is moeilijk om constant te blijven presteren", zei Nikiforov, die in het begin van het jaar in een dipje zat. "Ik luisterde niet goed en ben nadien pas het tactische plan beginnen uit te voeren. Ik heb nu begrepen dat het loont om de vooropgestelde tactiek te volgen."

Lees meer