2
Photonews

Toma Nikiforov start seizoen met zilver in Rome

Onze landgenoot Toma Nikiforov (-100 kg) heeft op zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de European Open van Rome, zilver behaald in de klasse boven 100 kilogram. In de finale verloor hij met ippon van de Japanner Ryunosuke Haga.

De 22-jarige Nikiforov is met zijn achttiende plaats op de World Ranking goed op weg om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Bij de mannen is daarvoor immers een top-22 plaats vereist.

Mooi parcours
Nikiforov begon de dag met winst tegen de Japanner Kaihan Takagi (WR 24), die hij versloeg met waza-ari. Daarna won hij met ippon van thuisjudoka Christof Kronberger (WR 79) en in de halve finale moest de Georgiër Aleksandre Mskhaladze (WR 40) er eveneens met ippon aan geloven.

Haga te sterk
In de finale bleek de Japanse vicekampioen Ryunosuke Haga echter nog een maatje te groot. Binnen de minuut kon die eerst een waza-ari scoren om het vervolgens met ippon af te maken. Haga pakte vorig jaar zilver op de Grand Prix van Boedapest en brons op de Grand Slam van Tyumen.

2
PHOTO_NEWS

Lees meer