6 Van Gerwen.
NU.nl Van Gerwen.

Topdarter stuurde naaktfoto naar schoonzusje Van Gerwen, nu pakt wereldkampioen revanche: “Ik haat hem tot op het bot”

Een Nederlands onderonsje kende gisteren een wrange nasmaak op het WK darts. Wereldkampioen Michael van Gerwen klopte Jelle Klaasen en barstte op de persconferentie nadien in tranen uit. “Ik haat Jelle tot op het bot”, klonk het bij Van Gerwen. De reden? Jaren terug stuurde Klaasen een foto van zijn geslachtsdeel naar het minderjarige zusje van Van Gerwens vrouw. “Alles komt terug naar boven”, aldus de titelhouder. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dat Klaasen enkele jaren geleden een foto van zijn geslachtsdeel naar het minderjarige zusje van Van Gerwens vrouw Daphne stuurde, is de wereldkampioen nog altijd niet vergeten. In tranen en af en toe met zijn handen voor zijn gezicht deed Michael van Gerwen gisteravond laat in de perskamer van Alexandra Palace een boekje open. Hoewel het al een hele poos geleden is, heeft de darter er nog altijd last van. Van Gerwen pakte wel sportief revanche. Na een duel vol haat en wrok klopte hij Klaasen - voormalig wereldkampioen in de BDO-bond  - met 3-1. 

6 Van Gerwen en Klaasen.
Photo News Van Gerwen en Klaasen.

“Als iemand zoiets stuurt naar het zusje van mijn vrouw, terwijl ze veertien was en een beperking heeft, dan ga je kapot”, vertelde Van Gerwen aangeslagen na de partij. Hij probeerde ermee duidelijk te maken waarom hij in Londen voor het oog van de wereld zo graag van z’n rivaal wilde winnen. “Ik wil boven het incident staan, maar nu komt het toch weer naar boven. Het lukt gewoon niet.” Van Gerwen maakte tijdens het duel een aangeslagen indruk. “Ik haat hem gewoon tot op het bot.” 

Handshake

Voor een pijl het bord raakte, was al duidelijk dat de Brabanders elkaar niet kunnen luchten. De twee gaven elkaar bijvoorbeeld geen hand toen zij het podium betraden. Ze liepen elkaar straal voorbij. Dat Van Gerwen vanuit het publiek onsportief gedrag werd verweten, was voor hem reden om zich na de wedstrijd niet in te houden. 

“Mensen verwachten veel van mij en hij is toch de underdog. Dan vragen ze zich ook af waarom ik hem geen hand geef. Daar word ik op afgerekend. Hoe oneerlijk is dat? Nu word ik door iemands anders stommiteiten gestraft. Ik heb er echt genoeg van.” 

6 Van Gerwen.
NU.nl Van Gerwen.

Taakstraf

Klaasen kreeg in 2012 een taakstraf van 16 uur en moest een schadevergoeding van 400 euro betalen voor het sturen van de foto. Hij maakte op het WK darts duidelijk niet te willen praten over zijn verhouding met Van Gerwen. “Daar ga ik niet op in.” En zeggen dat Klaasen en Van Gerwen voor het voorval zeer goede vrienden waren. “We zagen elkaar vijf dagen in de week en deden alles samen”, aldus Van Gerwen. “Maar als zoiets gebeurt, dan is er geen weg meer terug. Dit gaat nooit meer over.” 

6
Photo News
6
Photo News
6
Photo News

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jeroen Cloet

    Dit is al gebeurd in 2012 en ondertussen hebben ze al 17 keer tegen elkaar gespeeld.

  • Chris Devlaeminck

    Hoe kan iemand zich zo laten beïnvloeden door onnozelheden van een ander? Onnozelheden die zeker niet kunnen. Maar daar blijvend zo emotioneel over te doen? Zich er gewoon overzetten en er niet meer aan denken of over praten. Je laat die ander toch niet denken dat hij jou daar mee kan pakken?

Lees meer