2 Christian Coleman.
USA TODAY Sports Christian Coleman.

Topspurter Christian Coleman: "Nooit positief getest en zal ook nooit gebeuren"

De Amerikaanse topspurter Christian Coleman heeft woensdag op de sociale media voor het eerst gereageerd op zijn drie gemiste dopingcontroles, die hem uiteindelijk geen schorsing opleverden. Hij noemt zichzelf "de grootste voorstander van een propere sport".

"Voor de eerste en de laatste keer: ik neem geen enkel supplement", begon Coleman zijn relaas. Hij wil benadrukken dat hij niets neemt dat zelfs maar in de grijze dopingzone zou kunnen vallen. "Ik neem helemaal niets om mijn recuperatie te bevorderen, zelfs geen legale middelen. Ik werk hard, drink water en werk de volgende dag nog harder. Het heeft mij nog nooit een positieve controle opgeleverd en dat zal ook nooit gebeuren.”

Coleman, vicewereldkampioen op de 100 meter en wereldrecordhouder op de 60 meter indoor, hing een schorsing van twee jaar boven het hoofd, maar werd uiteindelijk vrijgesproken nadat zijn advocaten een achterpoortje konden vinden. "Ik ben de grootste voorstander van een propere sport, want ik weet welke opofferingen er nodig zijn om op dit niveau te geraken.”

Op het WK atletiek van 27 september tot 6 oktober in Doha is Coleman de torenhoge favoriet voor de 100 meter, met zijn landgenoot en titelverdediger Justin Gatlin als voornaamste uitdager.

2
AP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Casier

    Ja, zo hebben we er al meer gehoord!

Lees meer