3
AP

Topvioliste gaat in beroep tegen lange schorsing in ski

Vanessa Mae tekent zoals aangekondigd bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) beroep aan tegen de vier jaar schorsing die de Internationale Skifederatie (FIS) haar op 11 november oplegde. Dat staat donderdag op de website van het TAS te lezen.

De wereldberoemde violiste heeft volgens het FIS gesjoemeld om zich te kunnen plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Sochi, maar zelf noemde ze die aantijging "nonsens".

De 36-jarige Britse, die skiet met een Thaise licentie, plaatste zich in januari in extremis voor de Winterspelen. Op een meeting in Slovenië, die op vraag van haar entourage werd ingericht, verzamelde ze net genoeg punten om naar Sochi te mogen. De Internationale Skifederatie gaat er evenwel van uit dat de resultaten van die meeting zijn vervalst zodat Mae het vereiste olympische totaal zou behalen.

In dezelfde zaak werden ook vijf officials voor één of meerdere jaren geschorst. Mae eindigde op de Winterspelen in Sochi onder de naam Vanessa Vanakorn als 67e en laatste op de reuzenslalom.

3
AFP
3
AFP

Lees meer