Een lookalike van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un met de verenigingsvlag op de Winterspelen.
AP Een lookalike van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un met de verenigingsvlag op de Winterspelen.

Twee Korea's nemen als verenigd team deel aan WK handbal

Noord- en Zuid-Korea zullen op het WK handbal voor de mannenploeg van 2019 in Duitsland en Denemarken als een verenigd team aantreden. Dat heeft de Internationale handbalfederatie IHF laten weten.

Zuid-Korea plaatste zich als derde op het Aziatisch kampioenschap voor het WK. Het verenigde Korea zal, zo laat de IHF weten, minstens vier spelers uit Noord-Korea tellen. Daarom zal de Koreaanse selectie niet bestaan uit zestien, maar uit twintig spelers.

Korea opent het toernooi op 10 januari met een wedstrijd tegen Duitsland in Berlijn. Nadien volgen in de groepsfase nog wedstrijden tegen Rusland, wereldkampioen Frankrijk, Servië en Brazilië.

De laatste maanden is er een dooi ingetreden tussen beide Korea's. Tijdens de voorbije Winterspelen traden de twee landen aan in een Verenigd Koreaans ijshockeyteam. Noord- en Zuid-Korea wandelden toen onder één vlag tijdens de openingsceremonie. Nadien namen er ook gemengde teams deel aan de Aziatische Spelen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer