Rodrigo de Lima was na zijn carrière een leraar in jiu-jitsu.
rv Rodrigo de Lima was na zijn carrière een leraar in jiu-jitsu.

Uber-chauffeur rijdt gewezen UFC-vechter (26) na ruzie dodelijk aan

Rodrigo de Lima heeft een opstootje met een Uber-chauffeur in het Braziliaanse Belem met zijn leven bekocht. De gewezen vechter in het UFC (Ultimate Fighting Championship) kreeg het gisteren bij een tankstation aan de stok met de man. Toen ‘Monstro’ Rodrigo uitstapte, reed chauffeur Jefferson Roger Maciel hem langs achteren aan vooraleer vluchtmisdrijf te plegen.

Volgens UFC-weltergewicht Michel Prazeres, die door MMA Fighting omschreven wordt als ‘een broer’ van de Lima, ontstond er in de auto een ruzie tussen de Lima, in het bijzijn van enkele vrienden, en de chauffeur. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeluk en veel details zijn nog niet vrijgegeven.

Er is ook een getuigenis van Zezao Trator, een leerling in jiu-jitsu van de Lima. Hij kwam aan het tankstation aan toen hij het lichaam van de gewezen vechter afgevoerd zag. “Iedereen die er was zei dat ze Rodrigo zagen ruzie maken met de chauffeur en dat die man erna weer in zijn auto stapte om mijn vriend omver te rijden”, aldus Trator bij OLiberal.com. “Ik kan het nauwelijks geloven. Het was de moeder van Prazeres die me gisteravond wanhopig opbelde en zei dat Rodrigo was betrokken bij een ongeluk. Ik wou naar bed gaan, maar ben meteen naar de plaats van het onheil getrokken en daar zag ik hoe ze Rodrigo wegbrachten. Vrijdag heb ik nog les bij hem gevolgd en enkele dagen later dit. Onwezenlijk.”

De Lima laat een vrouw en twee kinderen na.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer