8
BELGA

Uitgekookt Asse-Lennik pakt beker in het hol van de leeuw

Het moest een waar volleybalfeest worden in het Sportpaleis, maar Antwerpen kwam er in de volleybalfinale van de beker van België helemaal niet aan te pas. Een uitzinnig Sportpaleis, dat met 13.000 toeschouwers goed was gevuld, zag hoe Asse-Lennik de eerste prijs in tweeëntwintig jaar tijd kon binnenhalen. De titelverdediger Antwerpen moest op eigen bodem met een 3-0-nederlaag (25-20, 25-17 en 25-9) afdruipen.

Het volk stroomde toe voor de eerste finale in lange tijd zonder een van de grootmachten uit het volleybal. De voorbije twintig jaar plaatste ofwel Roeselare of Maaseik zich wel voor de eindstrijd, maar vanavond kon Antwerpen voor het tweede jaar op rij de Beker van België in de wacht slepen.

Zenuwachtig begin
Zo ver kwam het echter niet, want de partij begon langs beide kanten al slordig. De zenuwen speelden de volleyballers parten. De ene opslagmisser volgde de andere op in het begin, maar Asse-Lennik kon de zenuwen beter te baas in die eerste set: 25-20.

(Lees hieronder verder)

8
BELGA
8
BELGA

Antwerpen probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar het botste enorm vaak op Jasper Diefenbach. De Nederlander speelde een dijk van een wedstrijd en de drang straalde dan ook van zijn ploeg af. Ook de tweede set ging naar Asse-Lennik: 25-20.

'Galaset'
In de beslissende en laatste set walste Asse-Lennik helemaal over de Antwerpenaren die nochtans voor eigen volk speelden. De bezoekers pakten het ene na het andere punt en volleybalden zich met volle overgave naar een 25-9 in de derde set. Seppe Baetens pakt zo voor de tweede keer op rij de beker van België. Vorig jaar deed hij dat al met zijn ex-ploeg Antwerpen.

8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA

Asse-Lennik wint voor de vierde keer de beker na eerdere eindzeges in 1985, 1992 en 1993. Voor het eerst sinds 1995 kon zowel Roeselare als Maaseik zich niet plaatsen voor de finale. Landskampioen Roeselare werd in de halve finales uitgeschakeld door Asse-Lennik. Antwerpen kegelde in de halve eindstrijd Maaseik uit het toernooi. Eerder op de dag had Kieldrecht de finale bij de vrouwen gewonnen. Het klopte Gent met 3-0.

Lees meer