BELGAIMAGE

Valencia en Van Rossom staan in de finale van EuroCup basket

Het Valencia van Belgian Lion Sam Van Rossom heeft zich geplaatst voor de finale van de EuroCup basketbal. Valencia won in de tweede wedstrijd van de halve finales met 73-79 bij het Russische Unics Kazan. 

De Spanjaarden hadden dinsdag het eerste duel in Valencia ook al met 69-64 gewonnen. De halve finales worden afgewerkt in een best-of-three-systeem. Valencia staat zo op een onoverbrugbare 2-0 voorsprong. Van Rossom zelf kwam in twintig speelminuten tot vijftien punten, twee rebounds en drie assists.

De eventuele derde wedstrijd van volgende week woensdag gaat niet meer door.
Valencia treft in de finale het Duitse Alba Berlijn. De Duitsers wonnen in de halve finales hun tweede duel bij Morabanc Andorra met 81-87. Eerder hadden ze de eerste match in Berlijn ook al gewonnen met 102-97.

Het eerste duel van de finale (best-of-three-systeem) staat op 9 april op het programma. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer