belga

Van Snick: "Eerst Grand Slam in Parijs, daarna pas Rio"

Judoka Charline Van Snick heeft haar nederlaag van maandag in de derde ronde op het WK judo in de Kazachse hoofdstad Astana nog niet verteerd. Dat verklaarde de 24-jarige Waalse vandaag. "Mijn volgende doel is nu de Grand Slam in Parijs, die op 17 oktober van start gaat. Pas daarna focus ik me volledig op de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio."

Ondanks de vroege uitschakeling op het WK blikt Van Snick positief terug op haar comeback in competitie. "Ik heb al enkele mooie overwinningen behaald, zoals op het Europees kampioenschap. Maar natuurlijk ben ik ben ontgoocheld door de nederlaag van maandag tegen Pareto. Er lagen zeker kansen om de Argentijnse te verslaan, maar ik heb me in slaap laten wiegen. Mijn niveau was goed en ik heb het nodige vertrouwen getankt voor de toekomst."

Van Snick last nu een korte pauze in vooraleer te focussen op haar volgende doelen. "De Grand Slam in Parijs wordt mijn volgende objectief. Ook de Spelen in Rio blijven een belangrijk doel, maar ik zal er pas aan denken als ik me gekwalificeerd heb."

Lees meer