3 Peter Wright.
Photo News Peter Wright.

Verrassing op WK darts: derde reekshoofd en kleurrijkste figuur al meteen uitgeschakeld

Op het PDC wereldkampioenschap darts is de eerste grote verrassing een feit. De kleurrijke Schot Peter Snakebite Wright (PDC-3), als derde reekshoofd vrij in de eerste ronde, werd gisteren in het Alexandra Palace in Londen in de tweede ronde met 3-1 uitgeschakeld door de 39-jarige Spanjaard Toni Alcinas (PDC-55). De setstanden waren 3-2, 3-1, 0-3 en 3-2.

De 48-jarige Wright, in 2014 vicewereldkampioen, wierp aan een hoger gemiddelde dan zijn tegenstander (94,70 tegen 93,12), maar slaagde er niet in de dubbels te vinden. Hij benutte slechts 8 van 31 kansen, Alcinas 9 van 21.
Dave Chisnall (PDC-12) balanceerde ook op de rand van de uitschakeling, maar redde zijn vel door tegen Josh Payne (PDC-53) een 0-2 achterstand goed te maken. De 38-jarige Engelsman wacht in de derde ronde (best of 7) Kim Huybrechts (PDC-21) op. Die moet dan woensdag in de tweede ronde wel nog voorbij de winnaar van het duel tussen de Schot Robert Thornton (PDC-33) en de Zweed Daniel Larsson (PDC-159). Dimitri Van den Bergh (PDC-35), wereldkampioen bij de jeugd, start morgen zijn WK tegen de Amerikaanse qualifier Chuck Puleo. Bij winst volgt vrijdag in de tweede ronde een partij tegen de Welshman Jonny Clayton (PDC-15).

3
Photo News
3 Toni Alcinas.
Photo News Toni Alcinas.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer