Wanneer worstellegendes op pensioen een erg hachelijke aanval verprutsen, loopt dat bijna faliekant af

Twee worstellegendes op pensioen keken elkaar in de ogen in een hevig gecommercialiseerde ‘clash der titanen’, maar dat leverde alles behalve spektakel op. Of toch bijna, maar dan van het ongewilde soort.

De worstelfans gingen er even voor zitten het voorbije weekend: ‘WWE Super ShowDown’ in Saudi-Arabië, met als zwaartepunt van de avond een duel tussen de legendes The Undertaker en Goldberg. Twee vijftigers zowaar, hun eerste clash ooit bovendien. De avond werd neergezet als “minstens even goed of zelfs beter dan WrestleMania” - maar ondanks de vele toeters en bellen, hield de vergelijking daar op. In verschrikkelijk warme temperaturen in de havenstad Jeddah toonden de twee waarom hun beste jaren al lang achter de rug liggen: het werd een slome en vervelende bedoening. Uiteindelijk beslist in het voordeel van The Undertaker, die zijn alias van ‘The Deadman’ tot afschuw van velen en tot ongetwijfeld ook ontzetting van zichzelf bijna letterlijk nam. Want het venijn zat 'm in de staart, toen The Undertaker Goldberg tegen de grond smakte met de fameuze en zogenaamde ‘Tombstone’. 

Bij zo’n move is het de bedoeling dat het slachtoffer zijn hoofd tussen de benen van de aanvaller steekt, maar dat was hier allerminst het geval. Reden ook waarom de ‘Tombstone’ voor menig andere bond verboden is. Gevolg: het hoofd van Goldberg smakte akelig tegen het canvas. Het waren vervolgens akelige beelden, toen de worstelaar flauwviel tijdens het verlaten van de ring. Wat later liet hij weten een hersenschudding opgelopen te hebben. “Sloeg mezelf knock-out terwijl ik dacht het zelf te kunnen afmaken... Ik hou van mijn fans, maar heb ze teleurgesteld. Hopelijk hebben jullie er toch van ‘genoten’.”

Maar de fans, die waren vooral blij dat Goldberg nog kon tweeten. Het was zijn eerste kamp in meer dan twee jaar tijd. Hij likete ook een Instagram-post van het WWE met het bijschrift: “Kunnen jullie alstublieft stoppen om The Undertaker nog te laten vechten?” Na alles wat hij voor het WWE (World Wrestling Entertainment, nvdr) betekend heeft, verdient deze man een rustige oude dag. Echt, deze partij was verschrikkelijk om zien omdat de twee al even boven de vijftig zijn. Het zou niet toegelaten mogen zijn dat zij nog op dit niveau vechten. Na vijf minuten had The Undertaker het al moeilijk om nog gewoon op zijn benen te staan, terwijl Goldberg te zwak was om zijn befaamde ‘jackhammer’ nog uit te voeren. Laat deze kerels gewoon op pensioen, of dit gaat nog eens verkeerd aflopen.”

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Alex Millian

    @patrick brock lesnar... Die vecht 1x om de 3 maand. Rollins is de man.

  • Bart Driesen

    Goldberg heeft bij de start gelijk 2 Spears uitgedeeld aan the taker maar bij zijn 3 ging hij de turnbockle in en was hij versuft niet vergeten dat deze heren bij 39 graden geperformt hebben. Na deze misser heeft the taker zijn tombestone pildriver uitgedeeld en was de match gedaan. Victorie 51 voor de taker op een pay per vieuw event

Lees meer