REUTERS

Kim Jong-un wil Koreaanse relaties verbeteren voor start Winterspelen

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wil de relatie tussen Noord- en Zuid-Korea verbeteren voor de start van de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, zo maakte hij in zijn nieuwjaarsboodschap bekend.

"De relatie tussen beide landen zit op een dieptepunt. We kunnen dit jaar voor een ommekeer zorgen in onze nationale geschiedenis", zei Kim. Mogelijk stuurt Noord-Korea ook een kleine delegatie atleten naar de Winterspelen bij de zuiderburen.
Daarnaast waarschuwde de Noord-Koreaanse leider wel dat zijn land met kernwapens de volledige Verenigde Staten kan bereiken. En volgens Kim staat de knop om kernwapens te lanceren "nog steeds op mijn bureau". "Dat is geen chantage, maar realiteit", zei Kim volgens het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap in zijn nieuwjaarstoespraak.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pedro Gonzalez

    Het mooiste geschenk zou zijn dat hij de deuren wagenwijd open zet, dan kunnen alle Noord-Koreanen weg, die dat willen.

  • Pedro Gonzalez

    Het schijnt dat hij zelf de 10 km zou rijden.

Lees meer