Sam Maes in actie op de slalom.
Facebook Sam Maes in actie op de slalom.

Ook skiër Sam Maes en schaatser Mathias Vosté mogen naar Winterspelen

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft vandaag skiër Sam Maes en schaatser Mathias Vosté als 20ste en 21ste Belg toegevoegd aan de selectie voor de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

De 19-jarige Maes neemt deel aan de slalom en de reuzenslalom. België trekt met drie skiërs naar Pyeongchang. Kai Alaerts skiet de slalom, Kim Vanreusel de afdaling, de combiné, de slalom, de reuzenslalom en de super-G. Op de Olympische Jeugdspelen in Lillehammer werd Maes in 2016 zevende in de reuzenslalom en negentiende in de slalom.

De 23-jarige Vosté schaatst de 500 en 1.000 meter. Jelena Peeters, die aanvankelijk alleen de 1.500 meter zou schaatsen, mag ook starten op de 5.000 meter.

Het BOIC kon Maes en Vosté selecteren doordat het na reallocatie extra startbewijzen toegekend kreeg door de Internationale Schaatsfederatie en de Internationale Skifederatie. Aanvankelijk was de Belgische delegatie negentien atleten sterk en daarmee was ze al de grootste van ons land op Winterspelen sinds 1936. Toen waren er 27 Belgen op de 'Nazi-Spelen' in Garmisch-Partenkirchen. Vier jaar geleden bestond het team in het Russische Sotchi uit zeven atleten.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pedro Gonzalez

    Vosté ? Is die man al ooit eens binnen de eerste twintig geëindigd in een wereldbekertoernooi? Misschien wel, als er maar 15 deelnemers waren natuurlijk. 15de of zo.

  • Pedro Gonzalez

    Als dat geen geld verkwisten is, dan weet ik het ook niet meer. In Nederland lachen ze zich krom als ze dat lezen.

Lees meer