4
PHOTO_NEWS

Bashir Abdi moet passen voor reeksen 5.000m

Bashir Abdi kan morgen op het WK atletiek in Peking (3u35 Belgische tijd) niet starten in de reeksen van de 5.000 meter. De 26-jarige atleet van RCG heeft nog te veel last van de hamstringblessure die hij vrijdag op training opgelopen heeft. "Heel jammer, maar ik wil het risico niet nemen en sta volledig achter de beslissing van het team", meldde Abdi zelf op Twitter.

Abdi startte zaterdag wel in de finale van de 10.000 meter, maar hield het daarin even voor halfweg voor bekeken. "Het haalde niets uit om nog verder te lopen", aldus Abdi na die finale. "Vrijdag heb ik op training een klein scheurtje opgelopen. Echt jammer, want de trainingen verliepen goed tot ik plots iets voelde. Ik had nog steeds last bij de opwarming, maar heb toch geprobeerd. Toch heb ik al snel tegen mezelf moeten zeggen dat het niets uithaalde om op deze manier verder te lopen", klonk het toen.

Abdi was pas vrijdag in de Chinese hoofdstad aangekomen. Hij had zijn WK in het Japanse Gifu voorbereid en werd donderdag al in Peking verwacht, maar wegens radarproblemen op de luchthaven van Peking moest zijn vlucht terugkeren naar Nagoya, waardoor hij vertraging opliep. Tot overmaat van ramp raakte hij vrijdag op training dus geblesseerd. Hij hoopte nog om fit te geraken voor de 5 km van morgen, maar dat bleek niet realistisch.

4
BELGA
4
BELGA
4
BELGA

Lees meer