8
PHOTO_NEWS

Nafi Thiam sluit eerste dag zevenkamp af op zesde plaats

Nafissatou Thiam sluit op het WK atletiek in Peking de eerste dag van de zevenkamp af op de zesde plaats. Na afloop van het kogelstoten, de derde proef van vandaag, stond onze landgenote op een knappe tweede plaats. Na de 200 meter, de slotproef van zaterdag, moest Thiam enkele plaatsen inleveren. De Sportvrouw van het Jaar verzamelde tot dusver 3.795 punten, 125 minder dan bij haar nationale record. De leiding is in handen van de Britse Jessica Ennis-Hill (4005), voor haar landgenote Katarina Johnson-Thompson (3925) en de Nederlandse Nadine Visser (3871).

In het kogelstoten liet Thiam bij haar tweede en beste worp 15m24 optekenen, ruim beter dan haar persoonlijk record (15m03). Daarmee kreeg ze 877 punten, de beste prestatie van alle deelneemsters.

Eerder op de dag verzamelde de Belgische recordhoudster op de 100 meter horden met een 22ste plaats in 13.83 al 1003 punten. Daarna stelde ze in het hoogspringen teleur met een sprong over 1m86, goed voor een achtste plaats en 1054 punten, maar een eind verwijderd van haar persoonlijk record van 1m97. Op de 200 meter, niet haar beste nummer, klokte Thiam een tijd van 25.28 waarmee ze 861 punten verzamelde. Haar persoonlijk record op die afstand bedraagt 24.78.

Zondag wordt de zevenkamp afgesloten met het verspringen (03u), speerwerpen (04u50) en de 800 meter (13u40).

8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA
8
REUTERS
8
PHOTO_NEWS
8
PHOTO_NEWS
8
PHOTO_NEWS

Thiam tevreden met reactie na ontgoochelende start

"Ik voelde me vanochtend niet zo goed en mijn resultaat op de 100 meter horden viel dan ook nog wel mee", verklaarde Thiam. "Over het hoogspringen ben ik uiteraard ontgoocheld, ook al waren de omstandigheden niet optimaal. Maar dat was voor iedereen zo en er werd dus niet zo sterk gepresteerd. Uiteindelijk viel de schade zo mee en in het kogelstoten maakte ik veel goed. Het is geen ramp. Ik had het slechter verwacht, want tijdens de opwarming had ik echt geen goed gevoel. Als je dan toch een persoonlijk record verbetert, mag je uiteindelijk niet klagen. Over mijn 200 meter ben ik best tevreden. Ik liep een mooie wedstrijd en finishte goed. Ik was wel verbaasd over mijn tijd. Die had ik sneller verwacht."

Op het einde van het hoogspringen hinkte Thiam een beetje. "Ik Luik heb ik een lichte hielblessure opgelopen. Niets erg, maar als je bij het hoogspringen veel kracht op de voet zet, doet het wat pijn. Vooral bij mijn laatste poging was dat het geval. Ik stak er immers al mijn energie in, want elke centimeter telt."

Thiam had gehoopt om in Peking haar persoonlijk record te verbeteren, maar ligt met 3.795 punten 125 punten achter op schema. "Dat zal heel moeilijk worden", geeft ze toe.

Lees meer