2
Photo News

Nog geen WK-limiet voor Jonathan Sacoor of Borlées

Nafi Thiam loopt beste seizoenstijd in reeksen 100m horden op BK atletiek

Met de Belgian Tornados zijn ze al zeker van een ticket voor het WK atletiek maar individueel zit de poort nog altijd stevig in het slot voor Jonathan Sacoor en de broers Borlée. In de reeksen van de 400m op het BK atletiek in Brussel bleef Sacoor met 46.55 nog een heel stuk boven de WK-limiet van 45.30. Ook Kevin en Dylan Borlée raakten niet onder de 46 seconden. In de finale wacht hen morgen een betere kans - als het weer mee wil. In de reeksen van de 100m horden klokte Nafi Thiam een beste seizoenstijd van 13.48.

Zalig zonnetje, weinig wind. Aan de omstandigheden lag het vandaag niet dat geen van de Belgian Tornados naar een individueel ticket op de 400m kon spurten. Waar het dan wel aan lag? Aan onvoldoende concurrentie misschien - dat is toch waar de Borlées en Jonathan Sacoor naar wezen. “Zo’n 400m is een lange sprint en na 300m begin je echt kapot te gaan," legt Dylan Borlée uit. Hij finishte in 46.13, meer dan een halve seconde boven zijn PR (45.55). “Als je dan geen duidelijk doel hebt of er niemand naast jou loopt, dan verlies je een beetje de pedalen. Je probeert nog wel ontspannen te lopen, maar dat is niet makkelijk.” 

Sacoor, die in 46.55 over de meet kwam, kreeg het evenmin op zijn eentje voor elkaar in het Koning Boudewijnstadion. “Ik begon goed maar ik was al snel mijn ritme kwijt. Ik raakte er helemaal in verdwaald. Het is zwaar om het tweede deel van mijn race alleen te moeten lopen. Ik heb dan zo’n Kevin of Jonathan Borlée nodig die me kunnen meenemen. Ik wist meteen dat er meer inzat toen ik mijn tijd zag. Ik ben er honderd procent zeker van dat ik in staat ben om onder 45.30 te lopen - we zien morgen wel in de finale.”

Ook Kevin Borlée rekent op de finale om nog een stuk sneller te gaan dan de 46.28 die hij vanmiddag klokte. Lichtpunt bij de 31-jarige Brusselaar is wel dat zijn voetblessure hem steeds minder hindert. Maar het is niet makkelijk om de verloren tijd in te halen, zegt hij. “Ik ben pas sinds 27 juli weer op de piste aan het trainen, ik heb gewoon tijd nodig. Na drie maanden zonder competitie terugkeren, dat gaat niet vanzelf, dat is de realiteit. Ik geef ook toe dat het op mijn leeftijd stilaan vervelend wordt om die reeksen te moeten lopen. Als je twintig bent, maakt dat niets uit maar op je 31ste... Ik miste nu nog wat snelheid en ritme maar ik merk al op training dat het de goede kant uitgaat. Hopelijk kan ik in de finale, met meer tegenstand, wel die limiettijd lopen. Hoe dan ook zal ik in vorm zijn op het WK atletiek. Als het niet voor de individuele race is, dan wel voor de 4x400m.”

Afspraak morgen om 14u50 voor de finale. Lukt het de broers dan niet - Jonathan Borlée opteert op dit BK voor de 200m - dan blijft er nog één kans over: op vrijdag 6 september op de AG Memorial Van Damme.

In de reeksen van de 100m horden liep Nafi Thiam met 13.48 een beste seizoenstijd, één honderdste sneller dan op de Décastar in Talence. Haar PR bedraagt 13.34 en dateert van mei 2017. “Het was wat vervelend om zo lang te moeten wachten”, reageerde ze kort. “Daarom ben ik toch tevreden met de tijd die ik vandaag haalde.” Voor ze aan de beurt kwam, had een atlete lang verzorging nodig toen ze ten val was gekomen. Hopelijk blijft haar dat morgen bespaard wanneer om 16u10 de finale wordt gelopen, met onder meer nationaal recordhoudster Anne Zagré, die al zeker is van het WK, en Eline Berings die in haar reeks nog niet het WK-minimum van 12.98 liep. Bij de mannen gaat Michael Obasuyi in de finale van de 110m horden morgen eveneens op zoek naar de WK-limiet, in de reeksen vanmiddag bleef hij op 13.70 steken, het WK minimum staat op 13.46.

2
BELGA

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer