Thiam wordt wakker in bakoven van Doha: “De dagen zullen lang zijn”

Gisteravond kwam Nafi Thiam (25) aan in Doha, waar vrijdag 27 september het WK atletiek start. Na een goede nachtrust viel haar ‘s ochtends meteen één ding op: de warmte. Dat vertelt de wereldkampioene in de zevenkamp op haar Instagram. Het is er 37 graden Celsius, met een gevoelstemperatuur van 48 graden Celsius. 

“Ik ben gisteravond goed gearriveerd in Doha”, begint ze haar verhaal. “Ik heb een zeer goede nacht achter de rug. Het heeft deugd gedaan, want ik was echt moe. Mijn eerste indruk is dat het hier zeer zeer zeer warm is. Dus de trainingen vinden ofwel zeer vroeg, ofwel zeer laat op de dag plaats. De dagen zullen lang zijn. Ik ga niet teveel inspanningen doen vandaag. Ik ga een beetje lezen, een siësta houden. En het centrum is niet ver, dus vanavond doe ik nog een toertje met de andere meisjes.”

De Belgische delegatie ging vandaag op verkenning in het airconditioned stadion. Iedereen was aangenaam verrast door de ‘frisse’ temperatuur, terwijl het buiten nog een bakoven was. De zevenkamp van Thiam staat gepland op woensdag 2 en donderdag 3 oktober.

3 Nafi Thiam.
Instagram Thiam Nafi Thiam.
3 Het weer in Doha.
Instagram Thiam Het weer in Doha.
3 Het weer in Doha.
Instagram Thiam Het weer in Doha.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peeters Freddy

    Kom dan terug naar huis he, met te klagen wordt het niet frisser.

  • Bernd Vaes

    De gevoelde temperatuur is iets zeer relatief. De werkelijke temperatuur ligt zeer hoog, maar de lucht is helemaal niet zo ondraaglijk als in ons land bij meer dan 35 graden...

Lees meer