Wales won ook zijn derde groepsmatch.
Photo News Wales won ook zijn derde groepsmatch.

WK Rugby. Wales blijft ongeslagen en stoot samen met Australië door naar kwartfinales

Wales heeft op het WK rugby in Japan ook zijn derde en laatste groepswedstrijd gewonnen. In Oita haalden de Welshmen het met 29-17 van Fiji.

Wales had eerder Georgië (43-14) en Australië (29-25), de vicewereldkampioen van 2015, verslagen en staat alleen aan de leiding in poule D voor de Wallabies. Beide landen zijn nu zeker van een ticket voor de kwartfinales. Fiji is derde.

In groep A was Schotland in Fukuroi met 61-0 veel te sterk voor Rusland. Het nog ongeslagen Japan (drie zeges) voert de stand aan voor Ierland en Schotland. Samoa en Rusland komen niet meer in aanmerking voor de kwartfinales.

Argentinië nam met een 47-17 overwinning tegen de Verenigde Staten in Kumagaya in stijl afscheid van het WK. De Puma’s, in 2015 halvefinalist, waren na nederlagen tegen Frankrijk en Engeland al uitgeschakeld voor de kwartfinales. Dankzij een derde plaats in groep C is Argentinië wel zeker van deelname aan het WK 2023 in Frankrijk.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Dewolf

    Het was niet de laatste groepswedstrijd van Wales . Het moet op 13 okt. nog tegen Uruguay maar dat zal niets aan de stand veranderen . Alle kwartfinalisten zijn gekend behalve in Groep A waar Japan en Schotland nog tegen elkaar spelen . Wint Schotland met 8 pt. verschil of wint het met 4 gelukte tries ( bonuspunt ) en Japan lukt er geen 4 , dan gaan de Schotten verder .

Lees meer