2
Twitter Europsport

WK-skiërs ontsnappen aan tragedie wanneer camera naar beneden dondert door vliegend gevaarte

Het WK skiën in het Zwitserse Sankt Moritz had bijna het nieuws gehaald door een tragisch voorval: in volle aankomstzone donderde namelijk ineens een camera naar beneden. Het toestel stortte te pletter in de sneeuw en gelukkig was er op dat moment niemand op het parcours om zijn reuzenslalom af te werken.

Het incident werd veroorzaakt door een vliegtuig van de zogenaamde Patrouille Suisse, het kunstvliegteam (aerobatics) van de Zwitserse luchtmacht. Een van de toestellen van de PC-7-formatie raakte een kabel waardoor de camera die de finishpassage in beeld brengt naar beneden viel. Het voorval deed zich voor tussen de twee manches van de reuzenslalom in, logischerwijs moest de start van de tweede manche dan ook een halfuur uitgesteld worden.

"Er raakte niemand gewond en het vliegtuig kon zonder problemen landen in Samedan", klonk het bij een lokale politiebron van het kanton Graubünden. "Er loopt momenteel nog een onderzoek om te bekijken wat er nu precies gebeurd is." Het incident zorgde er trouwens ook voor dat de nabijgelegen stoeltjeslift moest stopgezet worden waardoor heel wat skiërs beneden de piste opgehouden werden. Opvallend: ook dit weekend zullen de Zwitserse vliegtuigen hun sierlijke kunstjes etaleren. Als dat maar goed afloopt...

2
Lecteur reporter

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels