Laura Heyrman en Lise Van Hecke wonnen dit keer wel tegen Turkije.
BELGA Laura Heyrman en Lise Van Hecke wonnen dit keer wel tegen Turkije.

Yellow Tigers nemen revanche tegen Turkije

De Belgische volleybalvrouwen hebben vrijdagavond op stage in Antalya hun tweede oefenwedstrijd tegen Turkije gewonnen met 3-1. De Yellow Tigers namen zo revanche voor de nederlaag van een dag eerder.

België, in volle voorbereiding op de Europese Spelen, leek ook echt gebeten om het verlies goed te maken. Met Charlotte Leys aan de opslag startten de Yellow Tigers furieus in set 1. In een mum van tijd stond het 8-2, een voorsprong die België niet meer zou afgeven. Onder impuls van Lise Van Hecke en Sarah Cools denderden de Belgen via 16-8 en 21-13 naar setwinst (25-18). In set 2 bleven beide ploegen langer nek aan nek, maar dankzij de aanvalspower haalden de Yellow Tigers de bovenhand (25-21).

Een volledig ander beeld in set 3. Enkele haperingen in de Belgische receptie en een verminderde opslagdruk brachten de Turken opnieuw in de wedstrijd (16-25). Ook set 4 leek in het voordeel van de Turken beslecht te worden. Dankzij hoofdaanvaller Yilmaz stond het 21-16 en leek er een tiebreak in de maak, maar dankzij enkele killblocks van Aelbrecht en Catry gingen de Tigers erop en erover: 27-25.

"Dit is volgens mij de eerste keer dat België van Turkije wint", reageerde coach Gert Vande Broeck. "Dat is op zich een mooi resultaat, maar ik ben vooral tevreden over de stap voorwaarts die we vandaag gezet hebben, vergeleken met gisteren."

België: Biebauw (1), Heyrman (12), Leys (10), Van Hecke (13), Vandesteene (9), Cools (9). Libero: Courtois. Kwamen in: Wittock (2), Grobelna (6), Aelbrecht (8), Cianci (0), Van Gestel (0), Van de Vyver (1), Catry (4).

Lees meer