kos

Zaalsporters moeten plots rennen voor hun leven (en nog 6 andere sportvideo's die u deze week niet mocht missen)

Zaalsporters die nietsvermoedend aan hun partij beginnen en dan moeten rennen voor hun leven, een horrorcrash met dodelijke gevolgen in Monte Carlo en knokkende vaders langs de zijlijn van een jeugdmatch. U zag het afgelopen week samen met nog vier andere spraakmakende sportvideo's ongetwijfeld van het scherm spatten op onze sportpagina van HLN.be. Hieronder kan u de zeven meest tot de verbeelding sprekende sportvideo's van de voorbije week nog eens in vol ornaat bewonderen, voor het geval u toch iets van die straffe beelden gemist zou hebben.

Terwijl tieners er een leuke wedstrijd van maken, ontsporen knokkende vaders langs de zijlijn

UD Telde en UD Guia maakten er vorig weekend een intense, maar sportieve partij van op het Spaanse eiland Gran Canaria. Dat kon helaas niet gezegd worden van twee vaders in het publiek. Terwijl de juniorenwedstrijd de kaap van de 60 minuten had gerond, kwam het tot een brutale vechtpartij langs de zijlijn. Een confrontatie met serieuze gevolgen voor de man in het geel. Die werd naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij een oogoperatie onderging.

Zaalsporters beginnen nietsvermoedend aan duel tot ze plots voor hun leven moeten rennen

In de Tsjechische gemeente Ceska Trebova, zo'n 180 kilometer ten oosten van Praag, is afgelopen weekend een drama nipt vermeden toen het dak van een gloednieuwe sporthal instortte. 80 spelers, supporters en medewerkers konden de zaal tijdig verlaten. Volgens de eerste berichten bezweek het gevaarte onder een laag sneeuw van 25 centimeter, maar dat wordt tegensproken. Saillant detail: de zaal werd eerder op de avond nog ingehuldigd.

Het waren toch wel angstaanjagende momenten voor de floorballspelers. Ze waren net aan hun partij begonnen toen het dak ineens begon te kraken en in te zakken. Spelers, supporters en medewerkers renden voor hun leven. Uiteindelijk raakten slechts twee mensen lichtgewond - zij kwamen ten val tijdens het wegrennen.

De arena, neergepoot voor zo'n 2 miljoen euro, was zaterdag aan zijn eerste event toe sinds de oplevering op 2 januari. Gouverneur Martin Netolický reageerde dan ook woedend en heeft een onderzoek gelast. "Deze nieuwe sporthal moet bestand zijn tegen een laag sneeuw van 25 centimeter." De architect van de zaal ontkende dat een sneeuwtapijt aan de basis van de instorting lag.

Opgelet: harde beelden! Horrorcrash met dodelijke gevolgen tijdens rally van Monte Carlo

De toeschouwer die donderdag zwaargewond was geraakt nadat de Hyundai i20 van de Nieuw-Zeelandse rallyrijder Hayden Paddon (ploegmakker van onze landgenoot Thierry Neuville) van de baan was geraakt, is een dag later overleden. Dat heeft de automobielclub van Monaco, die de Rally van Monte Carlo organiseert, bekendgemaakt. Vrijdagochtend besliste het team ook de wagen van Paddon uit de rally te nemen.

Paddon slipte donderdag op een ijsplek, botste nadien tegen een rots en raakte daarbij een toeschouwer. "De toeschouwer werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Nice. Ondanks alle inspanningen van de medische ploeg, is hij overleden", aldus de organisatie. "Een onderzoek zal de juiste omstandigheden van dit ongeval moeten aantonen. Iedereen die betrokken is bij de organisatie biedt zijn diepste medeleven aan bij familie, vrienden en kennissen."

Het slachtoffer is een 50-jarige Spanjaard. Hij was foto's aan het nemen tijdens de eerste klassementsproef (KP) van de Rally van Monte Carlo, maar werd geraakt toen de Hyundai van Paddon bij het ingaan van een bocht begon te spinnen.

Bekijk hieronder de beelden. Opgelet: niet voor gevoelige kijkers!

Helden zijn het! Wielertoeristen onderbreken tochtje om iets te doen dat hen wereldwijd ware cultstatus oplevert

Schitterende beelden bereiken ons uit Spanje: daar heeft een groepje wielertoeristen zich in de harten van heel wat mensen genesteld door een handje toe te steken bij de bevalling van een zichtbaar in nood verkerende koe. Het beest leek ietwat in paniek en de man en macht die al bezig was met het dier te helpen bij het op de wereld zetten van een schattig kalfje kon gerust nog een extra handje gebruiken om het levenswonder te doen geschieden.

De beelden werden op YouTube geplaatst door ene Carlos Gomez en het is zijn wielervriend Faraldo die zich bijna onsterfelijk maakt door zich als een echte held over het lot van de koe te ontfermen. In bloot bovenlijf toont de onversaagde gentleman dat hij niet vies is van het vuile werk. Uiteindelijk is het zijn onverdroten inzet die ervoor zorgt dat mama koe na veel vijven en zessen haar kalfje mag verwelkomen. Want hoe dit zou afgelopen zijn zonder de hulp van de behulpzame wielertoeristen..

Geniale goal krijgt nóg genialer gevolg, al toont niet iedereen zich hier even liefdevol

Toch wel straffe stoten op dit voetbalveld in Guam. Daar scoorde ene Ashton Surber voor de NAPA Rovers met een werkelijk geniale retro, maar dan moet het geniaalste eigenlijk nog komen. Bij zijn viering begon het te dagen dat hij op de t-shirt onder zijn voetbalplunje een boodschap had voor zijn liefje, waarop hij prompt zijn truitje uittrok en de boodschap 'MARRY ME?' verscheen. De scheidsrechter toonde zich harteloos en hanteerde de regels volgens het boekje, zodat de frats Surber op geel kwamen te staan. Gelukkig voor hem kwam de boodschap aan en werd die positief onthaald, want naar verluidt zou zijn steun en toeverlaat 'ja' hebben gezegd na afloop van de wedstrijd.

Topmodel pronkte 3 jaar geleden in badpakkenspecial sportblad, nu heeft ze haar bikini thuisgelaten

Na de Belgische Rose Betram heeft het Amerikaanse tijdschrift 'Sports Illustrated' ook topmodel Hannah Ferguson kunnen strikken voor een pikante fotoshoot. De 24-jarige Amerikaanse dook de zee in met enkel een likje verf op haar lichaam.

Bij de fans van de 'swimsuit'-editie van Sports Illustrated zal de naam Hannah Ferguson misschien wel een belletje doen rinkelen. De Texaanse pronkte in 2014 immers al in de badpakkenspecial van het blad. Nu, drie jaar later, heeft ze haar bikini thuisgelaten.

"Maar ik heb me tijdens de shoot nooit echt naakt gevoeld", zegt Ferguson in een interview op de website van Sports Illustrated. "Iedereen dacht dat ik een kledingstuk droeg, maar eigenlijk was dat dus gewoon een likje bodypaint. Dat zag ik als een mentaal spelletje en ik heb me eigenlijk echt geamuseerd. Natuurlijk was in vooraf bloednerveus, want ik had nog nooit iets dergelijks had gedaan."

Sven Nys van zijn sokken geblazen door prachtfilmpje dat zoon Thibau 'out of the blue' op YouTube plaatst

Of hij ooit het palmares van zijn vader zal evenaren, valt natuurlijk moeilijk in te schatten. Sven Nys wil dan ook niet te veel druk leggen op zijn crossende zoon Thibau. De 14-jarige snaak heeft de veldritmicrobe in ieder geval wel héél stevig te pakken. "Hij is opgegroeid met de fiets en dat zie je ook. Hij is daar alle dagen mee bezig. Hij schuimt alle websites af over wielrennen en kent al die jonge talenten van tegenwoordig", vertelde papa Sven er onlangs nog over bij radiozender Joe FM.

Dat was vlak na de Belgische titel van Thibau bij de nieuwelingen, een hoogtepunt in zijn nog jonge carrière die hem heel wat aandacht opleverde. Intussen geniet de mogelijke troonopvolger van de 'Kannibaal van Baal' met volle teugen van zijn driekleur want daar heeft hij bijzonder hard voor gewerkt en gezweet. Hoe hard? Dat toont hij zijn fans en de hele buitenwereld in een prachtig filmpje op YouTube. De video heeft klaarblijkelijk zelfs Sven Nys verrast.

Lees meer