Tomasz Skalski werd eerste in zijn groep. De jonge Belg is dus een beschermde speler in de eindfase.
adv Tomasz Skalski werd eerste in zijn groep. De jonge Belg is dus een beschermde speler in de eindfase.

Zes Belgen op hoofdtabel op WK snooker

Wendy Jans, Peter Bullen, Tomasz Skalski, Alain Vandersteen, Mario Van Herk en Johny Moermans hebben zich kunnen plaatsen voor de eindfase op het WK snooker voor amateurs in het Egyptische Hurghada.

Jans, de regerende wereldkampioen, eindigde tweede in haar groep. Tomasz Skalski, die op de laatste dag van de groepswedstrijden nog twee overwinningen behaalde, 4-1 tegen de Engelsman Michael Rhodes en 4-2 tegen Mohammed Alshamsi uit de Verenigde Arabische Emiraten, kwam als eerste uit zijn groep en is dus één van de beschermde spelers in de eindfase.

Peter Bullen verloor zijn laatste wedstrijd van de Maltees Alex Borg met 4-0. De Belgische kampioen werd in zijn groep vierde, wat net volstaat om door te stoten naar de eindfase.
    
Bij de Masters won Mario Van Herk zijn laatste groepswedstrijd met 3-2 van Eissa Ali Al Hashmi uit de Verenigde Arabische Emiraten. Van Herk werd tweede in zijn groep, net als Alain Vandersteen die in zijn laatste wedstrijd de Welshman Wayne Morgan met 3-0 het nakijken gaf.

Johny Moermans verloor zijn ultieme groepswedstrijd met 3-2 van de Australiër Chris Todd. Met twee overwinningen uit vier wedstrijden eindigde hij derde in zijn groep. Enkel Steve Verelst is uitgeschakeld. In zijn laatste wedstrijd verloor hij op de ultieme zwarte bal met 3-2 van de Egyptenaar Wessam Boctor.

Lees meer