BELGA

Nationale Voetballiga richt werkgroep op voor hervorming tweede klasse

De Nationale Voetballiga, het orgaan dat binnen de Belgische Voetbalbond alle tweedeklassers uit de Proximus League vertegenwoordigt, heeft een aantal nieuwigheden bekrachtigd. Er gebeuren verschuivingen in de Raad van Bestuur, en ook worden er twee werkgroepen opgericht.

"Op een Bijzondere Algemene Vergadering, bijeen geroepen op verzoek van een aantal 2de klasse clubs, werden een aantal nieuwe leden voor de Raad van Bestuur aangesteld", klinkt het in een communiqué. Die nieuwe bestuursleden zijn Paul Van der Schueren (OH Leuven), Philippe Bormans (Sint-Truiden), Stéphan Georges (Excelsior Virton) en Johan Plancke (SV Roeselare).

Voor voorzitter Guido De Croock was er minder goed nieuws, hij werd niet herverkozen en wordt vervangen door Guy Craybex, sportief manager van Patro Maasmechelen. "Wij wensen Guido De Croock te danken voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de NVL en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", meldt het nieuwe bestuur.

Naast de aanduiding van de nieuwe bestuurders, werd ook beslist twee werkgroepen op te richten. Eén daarvan zal zich toeleggen op de competitiehervorming, en een ander op de verkoop van de televisierechten en commerciële activiteiten. "De Raad van Bestuur van de Nationale Voetballiga hoopt zo snel mogelijk de gesprekken met de Pro League over een competitiehervorming weer aan te knopen en zal ook werk maken van de commerciële uitbouw van de tweede voetbalklasse."

Lees meer