Twitter

Officieel: Meme Tchité vindt onderdak in Roemenië

Mohamed 'Meme' Tchité heeft een nieuwe club gevonden. Hij heeft een contract tot het eind van het seizoen (mét één seizoen optie) ondertekend bij het Roemeense Petrolul Ploiesti. Dat maakte de Roemeense eersteklasser bekend op de clubwebsite. Bij Petrolul vindt de 31-jarige ex-spits van Standard, Anderlecht en Club Brugge coach Mircea Rednic terug, die in België nog aan het roer stond bij de Rouches en AA Gent.

De Burundees, die ook de Congolese, Rwandese en Belgische nationaliteit heeft, speelde tussen 2003 en 2007 en nadien ook tussen 2010 en 2014 in België. Hij begon zijn loopbaan in ons land bij Standard, verkaste in 2006 naar Anderlecht en trok een seizoen later naar het Spaanse Santander. In 2010 keerde hij terug naar de Rouches, twee seizoenen later verhuisde hij naar Club Brugge. De spits werd zo de eerste speler die voor zowel Anderlecht, Club als Standard uitkwam.

Bij Blauw-Zwart raakte Tchité, in 2007 verkozen tot Ebbenhouten Schoen én Profvoetballer van het Jaar, in het seizoen 2013-2014 op een zijspoor. Nadien zat hij een tijdlang zonder club, nu heeft hij onderdak gevonden in Roemenië. "Voor mij is dit een nieuwe uitdaging", klinkt het op de clubwebsite. "De sfeer in het stadion is fantastisch en ik kijk er echt naar uit om opnieuw op het veld te staan", aldus Tchité.

Petrolul staat momenteel tweede in de Roemeense Liga 1. Het heeft 36 punten, zeven minder dan leider Steaua Boekarest.

Lees meer