2

Exclusief voor abonnees

Olympiërs Kim (41) en Elodie (39) over Black Lives Matter: "'Zwarte' man vinden de kindjes bizar. Zelf gebruiken ze bruin. Of beige"

Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo waren niet op de #BlackLivesMatter-betogingen. Racisme is dodelijk, de hele wereld was getuige van de moord op Afro-Amerikaan George Floyd, maar corona is óók een killer. "Daarom praten we nu over racisme, ook in ons leven. Wij willen ook ons steentje bijdragen, voor onze kinderen. Deze boot kunnen we gewoon niet missen."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nancy De Smedt

    Mooi artikel maar toch ben ik het niet eens met de uitspraak BlackLivesMatters. Maak hier gerust van AllLivesMatters want elk levend wezen op deze aarde is belangrijk. Respect voor ieders dat moet terug aan onze kinderen geleerd worden. Hoewel kinderen? Ik denk eerder aan de oudere generatie.

  • rudy verlinden

    Wat als...iedereen nu is eindelijk ophoud met mensen te benoemen met de kleur van hun huid...maar nee iedereen blijft er als een holbewoner over praten...

Lees meer