Lies Vandenberghe wordt het nieuwe VTM NIEUWS sportanker
DPG Media Lies Vandenberghe wordt het nieuwe VTM NIEUWS sportanker

Q-nieuwslezeres Lies Vandenberghe wordt VTM NIEUWS-sportanker

VTM NIEUWS krijgt een nieuw sportanker. Lies Vandenberghe versterkt het huidige team met Maarten Breckx en Jan Dewijngaert. Momenteel is Lies te horen als vaste nieuwslezeres tijdens de ochtendshow van Qmusic. Ze brengt daar niet alleen het nieuws van de dag, maar vertelt in haar sportrubriek om 6u15 en 8u15 ook over het sportnieuws van die dag. Tot 27 maart is Lies nog te horen bij Qmusic. Nadien zal ze het sportblok presenteren bij VTM NIEUWS en ook reportages maken in het veld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Nieuws is mijn passie. Ik vertel heel graag verhalen, en de sport zit er vol van. Ik kijk ernaar uit om die verhalen vanaf nu ook te mogen brengen vanuit de VTM NIEUWS-studio in Antwerpen”, blikt Lies Vandenberghe vooruit. “Maar ik vind het minstens even spannend om ook in het veld aan de slag te gaan en reportages te gaan maken. Het is een enorme kans en uitdaging die ik zeer graag wil grijpen en aangaan.”

Lies Vandenberghe is de echtgenote van Maarten Breckx. “Of we hetzelfde gaan doen? Bijna wel, maar ik zal meer in het veld staan. Ik zal ook op pad gestuurd worden. Ik denk dat wij vooral elkaar gaan aflossen. Naast Maarten is er ook nog Jan Dewijngaert, die zal ook blij zijn dat er iemand extra komt. Maar die gedeelde interesse voor sport hadden we al.”

Michiel Ameloot, Hoofd Sport van News City, is opgetogen met de versterking. “We zijn heel blij met de komst van Lies! Ze spatte van het scherm tijdens haar screentest. Maar ze is in de eerste plaats een journaliste met veel interesse en passie voor sport. Elke dag vertelt ze in de ochtendshow op Qmusic op een zeer bevattelijke en leuke manier het sportnieuws van de dag. Ik kijk er naar uit om haar dat voortaan te zien doen voor VTM NIEUWS. Vrouwen veroveren meer en meer sportharten, kijk maar naar de weerklank van de prestaties van de Belgian Cats en de Red Flames. Met Lies erbij heeft onze sportredactie nu ook eindelijk een eigen vrouwelijke touch.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer